top of page

Karolína Farská exkluzívne: Je nesmierne dôležité, aby si mladí ľudia vybrali

Updated: Aug 28, 2019

Pri príležitosti blížiacich sa prezidentských volieb sa aj v Prievidzi konala akcia organizovaná hnutím Za slušné Slovensko. Časopisu Cool School sa na podujatí podarilo získať exkluzívny odkaz pre prvovoličov od Karolíny Farskej, jednej z hlavných postáv hnutia.



Slováci si budú po piatich rokoch opäť voliť svoju hlavu štátu. Súčasný prezident Andrej Kiska prepustí miesto v Prezidentskom paláci svojmu nasledovníkovi, ktorého si občania určia vo voľbách konajúcich sa 16. marca (druhé kole je naplánované na 30. marca).

Ľudí už niekoľko mesiacov z každého rohu zasahujú nákladné kampane kandidátov uchádzajúcich sa o post prezidenta. Bilbordy, ktorými je posiaty azda každý roh krajiny, médiá sa snáď ani nevenujú ničomu inému. Každý mienkotvorný nástroj neustále spomína mená hlavných favoritov, medzi ktorých sa zaraďujú podpredsedníčka Progresívneho Slovenska Zuzana Čaputová, diplomat a nominant vládnej strany Smer-SD Maroš Šefčovič, sudca a bývalý minister spravodlivosti Štefan Harabin či líder krajnej pravice Marián Kotleba.

Tieto voľby sú ostro sledované aj kvôli tomu, aká atmosféra na Slovensku panuje od februára 2018. Tragická vražda investigatívneho novinára a jeho snúbenice naštartovala hlasné volanie po zmene. To azda najvýraznejšie symbolizuje hnutie Za slušné Slovensko, ktoré celý rok organizuje zhromaždenia a diskusie naprieč celou krajinou. Organizátori na čele s hlavnými postavami Karolínou Farskou a Jurajom Šeligom zavítali aj do Prievidze, kde v sobotu s okoloidúcimi preberali dôležitosť blížiacich sa volieb.



Prievidza bola jednou z posledných zastávok 14 dní trvajúceho „turné", takže organizátori boli už poriadne vyčerpaní. Ani na moment ale nezvažovali možnosť, že by odriekli svoju účasť. Práve teraz je dôležitejšie než kedykoľvek predtým, aby ľudia vyjadrili svoj názor a postavili sa problémom, ktoré zmietajú Slovenskom. Prezidentské voľby sú skvelou príležitosťou na vyjadrenie odporu voči súčasnému systému. Je dôležité, aby svoje volebné právo využili aj mladí voliči, lebo oni majú tiež čo povedať do toho, akým smerom sa uberá táto krajina.

Práve prvovoličom, ktorých nájdeme aj v radoch našich čitateľov, exkluzívne pre Cool School posiela odkaz Karolína Farská. Tá apeluje na to, aby mladí ľudia nezostali túto sobotu sedieť doma. „Každé voľby sú akýmsi referendom toho, kam sa krajina pohne ďalej, kam má smerovať. Práve teraz nás čakajú prezidentské voľby, budeme si vyberať prezidenta alebo prezidentku, hlavu štátu, prvého občana alebo občianku štátu. Je nesmierne dôležité, aby si mladí ľudia, ktorí jednoducho tvoria a hlavne budú v budúcnosti tvoriť túto krajinu, vybrali. Aby povedali práve týmto gestom, ako má tá krajina vyzerať," povedala nám Farská po akcii Za Slušné Slovensko.

Foto: Šimon Šiplak (heroes.sk) / Cool School

92 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page