top of page

Tím Cool School získal rady od skúsených novinárov

Updated: Aug 28, 2019


„Človek nemusí získať každú skúsenosť sám," povedal pred rokmi dnes už nebohý Günter Grass, držiteľ Nobelovej ceny za literatúru, ktorý sa za života preslávil ako popredný nemecký prozaik, básnik a výtvarník.

Ak sa chcete posunúť vpred, často sa potrebujete najskôr popáliť na vlastnej koži, poučiť sa z toho a viac už tú istú chybu nezopakovať. Vlastné skúsenosti sú neoceniteľné, skutočne nenahraditeľné. Napredovanie bez nich je priam nemožné.

Avšak to neznamená, že každú skúsenosť musíte automaticky získať sami, presne ako to kedysi pripomenul aj Grass. Rozhodne nie je na škodu občas si sadnúť a počúvať rady z úst tých, ktorí sú ochotní podeliť sa o svoje skúsenosti. Ba dokonca to je tiež neoddeliteľnou súčasťou progresu.

To si plne uvedomujeme i my, redakcia školského časopisu Cool School. Aj naším cieľom je neustále sa zlepšovať, a preto sme využili príležitosť na načerpanie nových poznatkov, ktorú nám, rovnako ako ostatným základným a stredným školám hornej Nitry, ponúklo Centrum voľného času Prievidza.



Vyslaný tím našich redaktorov v zložení M. Mondočková, Z. Cagáňová a A. Mečiar sa ešte v decembri zúčastnil podujatia „Novinársky chlebíček". Na akcii boli prítomní pozvaní hostia z regionálnych médií, a to menovite p. P. Remiáš, p. I. Roško a p. I. Vojtášová, ktorí svojim možným nástupcom najskôr prezradili, aké boli ich začiatky, priblížili, ako vyzerá práca novinára, a tiež krátko zhodnotili časopisy, ktoré si so sebou na ukážku priniesli jednotlivé redakčné tímy.

Potom prišla na rad diskusia, počas ktorej sa zúčastnené tímy s pomocou hostí snažili hľadať odpovede na otázky ohľadom tvorby svojich školských časopisov. Úprava obsahovej a formálnej stránky, dodržiavanie novinárskej etiky či objektívnosti. To boli témy, ktorým sa venovala azda najväčšia pozornosť.

Jednalo sa o prospešné stretnutie, z ktorého si každý určite odniesol užitočné poznatky. Aj náš tím získal cenné rady, ktoré môžeme využiť pri ďalšej práci.

Foto: cvcpd.sk

88 views0 comments
bottom of page